Club Brugge loot haalbare kaart in derde voorronde Champions League, coach Philippe Clement is echter niet helemaal tevreden
Foto: Photo News
Club Brugge neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Oekraïense Dynamo Kiev. Dat is het resultaat van de maandag uitgevoerde loting op het Uefa-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon.

LEES OOK. Sergei Serebrennikov (ex-Dynamo Kiev en Club Brugge) over Europese confrontatie: “Kansen zijn fifty-fifty”

De Belgische vicekampioen was in het niet-kampioenenspoor geen reekshoofd bij de loting. Ook het sterke Porto, Bazel, PSV Eindhoven, Olympiakos en Viktoria Plzen behoorden tot de potentiële tegenstanders.

Dynamo Kiev eindigde het voorbije seizoen op de tweede plaats in de Oekraïense competitie, achter Shakhtar Donetsk. Club Brugge nam het nog niet eerder op tegen Dynamo Kiev. De laatste confrontatie met een Belgische club dateert van het seizoen 2013-14. Toen won Racing Genk tweemaal (3-1, 0-1) van de Oekraïeners in de groepsfase van de Europa League.

De heenwedstrijd wordt op 6 of 7 augustus in het Jan Breydelstadion gespeeld, de return is op 13 augustus voorzien in Oekraïne.
Indien Club Brugge de derde voorronde overleeft, moet blauw-zwart nog een laatste voorronde afwerken om in de poules van het kampioenenbal te geraken. Racing Genk is daarvoor als landskampioen rechtstreeks gekwalificeerd. Op 29 augustus kennen de Limburgers hun tegenstanders. Indien Club Brugge er meteen uitgaat, wacht het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

Clement: "Ver, nog onbekend en helaas eerst thuis"

Coach Philippe Clement kondigde bij zijn aanstelling eind mei aan dat hij met Club Brugge graag als eerste Belgische team via de voorrondes wil doorstoten naar de groepsfase van de Champions League. Hij is echter niet onverdeeld gelukkig met de tegenstander: "Het is een verre verplaatsing, daar verlies je dus wel wat tijd mee", aldus de coach op de website van de club. "De ploeg inschatten is op dit moment nog wat moeilijk: je kent de tegenstander nog niet echt want er zijn nog transfers bezig -  in- en uitgaand - en we moeten ze ook nog scouten. Ik heb wel al gezien dat ze tegen Shakhtar Donetsk de Supercup moeten spelen, dat wordt dus een interessante match om volgen.

"Dat we eerst thuis spelen is ook geen voordeel: liever eerst uit want dan kan je de  tegenstander eerst leren kennen en het thuis afmaken. Maar nu weten we dat we thuis vol aan de bak moeten om met een goed resultaat naar Kiev te trekken. Of wij er klaar voor zijn? Zo klaar als we momenteel kunnen zijn. Nog niet alle transfers zijn afgerond, enkele jongens zijn nog maar pas gestart en er zijn zelfs nog jongens niet terug door de Afrika Cup enzo. Pas binnen een maand of twee zullen we helemaal klaar zijn, maar we hebben al goed gewerk in de voorbereiding en je ziet de ploeg week na week beter worden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we er zullen staan als we er moeten staan."

Sobol: "Technische ploeg"

De Oekraïense verdediger Eduard Sobol wordt door Shaktar Donetsk uitgeleend aan Club en kent de tegenstander uiteraard goed, ook al werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Jablonec in Tsjechië. 

"Toen ik  in Oekraïne speelde, was het een team met veel goede spelers. Een heel technische ploeg ook. Met enkele jonge, talentvolle spelers maar ook internationals als Viktor Tsyhankokv, Shaparenko en Mykolenko. Het wordt een interessante wedtstrijd voor ons. En voor mij."

LEES OOK. Pittige tegenstander voor Antwerp, haalbare kaart voor AA Gent in derde voorronde Europa League