Drukte richting zuiden laat zich voelen: vijf uur vertraging op Route du Soleil
De verkeersdrukte laat zich voelen tot in Kroatië. Foto: AFP

Dit weekend vertrekken veel Belgen op vakantie. In combinatie met de start van de schoolvakantie in Midden-Nederland en het bouwverlof in Zuid-Nederland zorgt dat voor druk verkeer naar het zuiden. Rond het middaguur was er al vijf uur vertraging op de Route du Soleil, die loopt van Luxemburg en Lyon naar de Spaanse grens.

Het is een eerste ‘rode’ zaterdag, of te vermijden vertrekdag. Omstreeks 8.45 uur is het al erg druk op de as Parijs-Lyon en Parijs-Bordeaux, in de omgeving van München in Duitsland en aan de tunnels in Oostenrijk en Zwitserland.

Vooral op de A7 Lyon-Orange is het aanschuiven op de Route du Soleil. Ook van Parijs en Bordeaux naar Spanje is er vier uur vertraging. 

Voor wie via Bordeaux richting Spanje rijdt, is er zaterdagochtend al 40 minuten vertraging, met de grootste hinder op de A10 tussen Parijs en Bordeaux.

In Duitsland is het al erg druk, met files tot drie uur. Bij München richting Salzburg is er twee uur vertraging. Verderop in Oostenrijk komt er nog eens anderhalf uur richting Slovenië.

Richting Italië is er zaterdagochtend 1 uur en 40 minuten vertraging op de route Bazel-Como via de Gotthardtunnel.

In Zwitserland richting Italië moeten reizigers rekening houden met meer dan twee uur vertraging als men de Gotthardtunnel neemt. Voor reizigers richting noorden is er meer dan een uur extra reistijd.

De files richting zuiden zullen in de loop van de dag waarschijnlijk nog toenemen. Voor terugkerende vakantiegangers zijn er nog geen noemenswaardige problemen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig