Zeven festivalgangers Tomorrowland naar ziekenhuis: één sterfgeval, één op intensieve
Foto: Maarten De Bouw

Een man die vrijdagavond onwel werd voor de mainstage van Tomorrowland, is in het UZA ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de festivalorganisatie. Aan VTM bevestigt het parket dat er in totaal zeven festivalgangers naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Er werden vrijdag zeven festivalgangers naar het ziekenhuis gevoerd op de eerste festivaldag van Tomorrowland. Vier kwamen op intensieve zorg terecht, één van die vier kwam om het leven. Het gaat om een 27-jarige man uit India, bevestigt het Antwerpse parket. Over de doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid. De drie anderen brachten de nacht door op intensieve zorg, twee van hen mogen vandaag naar huis. De vierde festivalganger op intensieve zorg is er nog steeds niet goed aan toe. Dat schrijft VTM.

De man raakte rond 21.45 onwel op de heuvel voor de vipzone. Hij kreeg snel eerste zorgen toegediend en werd gereanimeerd op het terrein. Daarna werd hij naar het UZA overgebracht, maar daar overleed de man. 'Tomorrowland betreurt het voorval en wil zijn medeleven betuigen met alle familie en vrienden', aldus woordvoerder Debby Wilmsen.

Hulp vragen

Evita Bonné, de woordvoerder van UZ Antwerpen, raadt de bezoekers van het festival aan om hulp te vragen wanneer dat nodig is. 'Er zijn meerdere zorgverleners en teams op het terrein aanwezig', aldus Bonné op Radio 1. 'Als mensen hulp nodig denken te hebben of denken dat vrienden hulp nodig hebben, mogen ze niet aarzelen om die mensen aan te spreken. Zij weten perfect wat ze moeten doen.'

Vorig jaar kwamen twee vrouwen om het leven, enkele dagen na nadat ze naar Tomorrowland waren afgezakt. De doodsoorzaak was toen drugsgerelateerd. Het parket van Antwerpen startte toen een onderzoek en bevestigde dat de vrouwen overleden waren aan een watervergiftiging, veroorzaakt door XTC in combinatie met verschillende omgevingsfactoren.

Vrijdag werd de vijftiende editie van Tomorrowland op gang gedraaid door Carl Cox. Alle tickets voor de twee weekends van het dancefestival in De Schorre in Boom waren ook dit jaar razendsnel uitverkocht. Er worden in totaal 400.000 bezoekers verwacht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig