Gebouw in Sint-Jans-Molenbeek deels ingestort
Foto: rr

In de Vandenboogaerdestraat in Sint-Jans-Molenbeek is vrijdagmiddag een deel van een gebouw ingestort. Dat meldt de Brusselse brandweer. Daarbij raakte één iemand gewond.

Het gaat om de achterzijde van een gebouw van drie verdiepingen waar op het moment van de instorting drie arbeiders aan de slag waren. Eén van hen raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat het gevaar bestaat dat ook de rest van het gebouw instort, liet de brandweer een crèche in een aanpalend gebouw evacueren, net als een ander gebouw, dat recht tegenover het ingestorte pand ligt.

‘We werden verwittigd omstreeks 11.50 uur omdat er in de Vandenboogaerdestraat een gebouw was ingestort’, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

‘Het bleek te gaan om de achterzijde van een gebouw, waaraan werkzaamheden bezig waren. Van de drie arbeiders die ter plaatse waren, bleek er één lichtgewond. Die man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het gebouw was niet bewoond en er was niemand anders aanwezig.’

De brandweer wacht nu op de komst van een architect of ingenieur van de gemeente die de stabiliteit van de rest van het gebouw moet nagaan en beslissen welke verdere maatregelen nodig zijn. De oorzaak van de instorting is nog onduidelijk.