Soudal-Lotto krijgt inbrekers over de vloer in de Tour de France
Foto: BELGA

De renners van Soudal-Lotto hebben woensdagavond in hun hotel in Blagnac, in de buurt van Toulouse, inbrekers over de vloer gehad. Het incident vond ‘s avonds omstreeks 21u00 plaats, enkele uren na de aankomst van de elfde etappe van de Tour in Toulouse. Ook een Amerikaanse zender werd bestolen.

 

LEES OOK. Soudal-Lotto spoelt rampzalige Tour van 2018 definitief door: “We hebben geleerd van vorig jaar”

 

Soudal-Lotto logeerde, samen met twee andere deelnemende ploegen, in een hotel dichtbij de luchthaven van Toulouse. Er werd voor een geschat bedrag van 45.000 euro aan materiaal gestolen uit de hotelkamer van de video-analist van het Belgische WorldTour-team, Tom Peeters .

“Een vijftal lenzen, twee fotocamera’s, twee filmcamera’s en een laptop zijn verdwenen: toen was alles op”, vertelt freelancer Peeters. “Dat was wel schrikken. Ik heb nog één toestel over. Blijkbaar hebben ze op bewakingscamera’s ontdekt dat iemand me vanuit de lobby is gevolgd naar mijn kamer. Vijf minuten later is hij gewoon weer naar buiten gewandeld. Normaal ben ik wel verzekerd maar ik zal nu creatief moeten zijn met die ene camera die ik nog heb. Het was een zure nacht...”

“We denken dat het gaat om een doelgerichte actie”, aldus woordvoerder Arne Houtekier. “Sportief is er geen enkel probleem. Er zijn geen fietsen of sportief materiaal gestolen. De dief heeft bewust op technisch materiaal gemikt. De politie is nadien ter plaatse gekomen, net als de mobiele politie die met de Tour meerijdt. Er loopt een onderzoek en de recherche neemt dat heel serieus. Wij kunnen met het team enkel hopen dat daar iets uit voortkomt.”

Politie: “We pakken hem”

De politie startte intussen dus een onderzoek en neemt de diefstal heel ernstig. Tot 2u30 ‘s nachts werd een sporenonderzoek gedaan, de fotograaf moest zelf een masker en handschoenen dragen in zijn kamer en vingerafdrukken afgeven om die te onderscheiden van die van de dief. De politie beloofde plechtig: “We pakken hem.”

Soudal-Lotto kende tot dusver een uitstekende Tour de France. Het team won met Thomas De Gendt en Caleb Ewan al twee etappes. Daarbovenop draagt Tim Wellens al negen dagen de bolletjestrui.