Duikers van de brandweer hebben woensdag een bankkluis, die vorige week gestolen werd bij een ramkraak op een bankkantoor in Halen, opgevist uit de Demer in Scherpenheuvel-Zichem. Dat bevestigen politie en brandweer van Scherpenheuvel-Zichem.

Twee kinderen stootten op de kluis tijdens het vissen in de Demer in Messelbroek, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem en verwittigden de politie. Een duikteam van de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem haalde de kluis met een kraan uit het water. Een van de agenten legde de link met een ramkraak die op 11 juli plaatsvond in het Limburgse Halen. Het parket van Limburg bevestigde de vermoedens van de lokale politiezone.

Onbekende en gemaskerde mannen pleegden vorige week donderdag rond 2 uur een ramkraak op een kantoor van Belfius. Twee voertuigen ramden het bankkantoor en de daders gingen aan de haal met een kluis met een niet nader bepaalde som geld. Ze namen de vlucht in twee voertuigen en zijn nog niet gevat. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie Limburg.