Recordaantal Emmy-nominaties voor ‘Game of thrones’
De succesreeks 'Game of thrones' heeft nog maar eens een record gebroken. Ditmaal met 32 nominaties voor de Emmy Awards, zeg maar de Oscars van de Amerikaanse televisie. Die worden in september uitgereikt.

De fantasyreeks van de zender HBO, die dit jaar na acht seizoenen afliep, heeft nu in totaal 161 nominaties op haar palmares.

De Amazon-serie The marvelous mrs. Maisel volgt Game of thrones dit jaar in de rangschikking met twintig nominaties. De serie was vorig jaar de verrassing door vijf Emmy's in de wacht te slepen, waaronder de Emmy voor beste komedie. Deze serie gaat over een vrouw aan de haard van een Joods gezin die een nieuw leven als stand-upcomedian begint en een schandaal veroorzaakt in de jaren vijftig, nadat haar man haar bedrogen en verlaten heeft.

Chernobyl, dat andere kijkcijferkanon van HBO, komt op de derde plaats van de rangschikking en maakt kans op negentien beeldjes.

De Amerikaanse versie van The voice is opnieuw genomineerd voor een Emmy. De talentenjacht van de Nederlandse producent John de Mol werd voor het eerst genomineerd in 2012 en won de eerste Emmy het jaar erop.