21-jarige vrouw ‘te dronken’ om te rijden, dus snuift ze cocaïne
Veertig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een 21-jarige bestuurster betrapt met 1 gram promille alcohol in haar bloed. Bovendien legde ze een positieve speekseltest af.

De vrouw gaf aan de politie toe dat ze twee lijntjes cocaïne had gesnoven. Ze voelde zich ‘te dronken’ om nog te rijden en de coke had haar er naar eigen zeggen weer bovenop geholpen.

Haar rijbewijs, dat ze niet bij had, werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken en de auto, die niet van haar is, kreeg een wielklem. Die gaat er pas weer af als ze haar rijbewijs heeft ingeleverd.

Zowel alcohol als drugs

Bij de controles nam de politie in totaal 1.154 ademtesten af. Veertig bestuurders testen positief: 32 van hen hadden te veel gedronken, 6 hadden drugs gebruikt en 2 hadden zowel te veel alcohol gedronken als drugs gebruikt.

Zes rijbewijzen, waaronder dat van de 21-jarige bestuurster, werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Vijftien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van zes uur, veertien voor een periode van drie uur. De politie nam ook gebruikershoeveelheden cannabis, cocaïne en lachgas in beslag.

Eén van de betrapten reed stapvoets voorbij de controle en deed alsof hij de politie niet zag. De werd tegengehouden en kon nog maar net op zijn benen staan. Een andere bestuurder, uit Portugal, heeft 96 uur de tijd om zijn boete plus de takelkosten voor het takelen van zijn huurauto te betalen. Als hij dat niet doet, wordt de auto door het parket in beslag genomen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig