Twaalfjarige jongen verschalkt beveiliging Heathrow
Foto: EPA-EFE

De beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Het kind raakte zo bijna op eigen houtje in Los Angeles.

Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was. Hij stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt.

De jongen weigerde zijn boardingpass te laten zien aan de stewardessen die hem naar zijn stoel wilden dirigeren. Hij wou ook niet vertellen waar zijn bagage was. Daarop is hij meegenomen door agenten. Vanwege het lek in de beveiliging moest het vliegtuig ontruimd worden. De vlucht vertrok uiteindelijk zo’n vier uur later, zegt een van de passagiers tegen de krant. ‘Het was heel frustrerend.’

De Britse politie bevestigt het voorval en onderzoekt waar het kind precies vandaan komt. ‘De jongen was een alleenreizende minderjarige. Hij is geen Brits staatsburger’, laat een woordvoerder weten. Volgens hem probeerde de jongen mogelijk aan boord te glippen bij een overstap. De luchthaven onderzoekt hoe hij langs de veiligheidschecks is geglipt, maar ontkent dat er een veiligheidsrisico was.