Opnieuw twee zomerfestivals afgeblazen
Vorig jaar lokte ThxVille nog 25.000 bezoekers Foto: Koen Theuns

De zomerfestivals ThxVille in Boom en Sunary in Diest zijn beiden afgelast. Het pr-event ThxVille mikt op een doorstart in 2020, Sunary is van plan om de toeschouwers terug te betalen.

Sunary moest normaal op 24 augustus artiesten als Pat Krimson, Niels Feijen en Partyshakerz verwelkomen op de citadel in Diest. Maar dat feest gaat niet door. De organisatie geeft geen officiële reden vrij, maar belooft op de Facebook-pagina van het evenement om de ticketkopers te vergoeden.

Op de officiële site staat er nog geen bericht, al is het niet meer mogelijk nog tickets te kopen. ‘Dit evenement is geannuleerd, de terugbetalingen zullen zo spoedig mogelijk verwerkt worden door de organisatie’, staat er te lezen

Boom

De organisatoren van ThxVille in Boom, dat het Tomorrowland van de personeelsfeesten zegt te willen worden, laten het festival dit jaar niet doorgaan ‘in het belang van de kwaliteit’. Hier zijn de gedupeerden dus de bedrijven die het evenement sponsorden. Zij zien hun geld niet terug, meldt Het Laatste Nieuws.

Voor de editie van 2019 hadden zich al zestig bedrijven ingeschreven. Ze hadden ook voorschotten betaald, van 2.500 tot 5.500 euro. Keukentoestellenfabrikant Smeg betaalde zelfs 8.900 euro, zo schrijft de krant. ‘Het lijkt erop dat we ons geld kwijt zijn’, zegt Gert Fluyt van Smeg. ‘De organisatie zegt ons niet te kunnen terugbetalen en belooft een nieuw evenement in 2020.’

Het bedrijf achter het festival zit volgens Het Laatste Nieuws in slechte papieren. De achterliggende bvba veranderde de voorbije maanden ook van naam en adres. Vorig jaar lokte het festival nog 25.000 bezoekers, onder wie ook heel wat kinderen. De organisatoren, vader Yves en zoon Nicolas Lejaeghere, rekenden ‘binnen vier à vijf jaar’ zelfs op 100.000 man.

Vestiville

De laattijdige afgelastingen roepen nare herinneringen op aan Vestiville. Dat urban-festival werd enkele uren voor de start afgeblazen. Veel toeschouwers waren toen al op het festivalterrein aanwezig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in