Verdachte vluchtmisdrijf Brussel vrij onder voorwaarden
De dader veroorzaakte zondag een dodelijk ongeval. Foto: rr

De verdachte van het vluchtmisdrijf na een dodelijk ongeval in Brussel heeft zich maandag aangegeven bij de politie. Ondertussen heeft de onderzoeksrechter besloten om hem in vrijheid te stellen onder voorwaarden. Dat meldt het parket.

De verdachte, een 24-jarige man, gaf zich maandag aan bij de politie, maar werd dinsdag onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag zijn woning niet verlaten tussen 22 uur en 6 uur, moet een opleiding volgen nabij het Vias instituut, mag niet meer rijden en moet zijn rijbewijs binnen de 24 uur overhandigen op het commissariaat, en hij moet ten slotte psychologische opvolging krijgen.

'De verdachte is gekend bij de politiediensten en justitie maar verkeert niet in recidivestatus', zegt het parket. Een onderzoeksrechter werd gevorderd voor onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en het in gevaar brengen van voetgangers.

Vluchtmisdrijf

Zondagochtend omstreeks 4.45 uur werd een man aangereden door een wagen toen hij de Kruidtuinlaan overstak. Het slachtoffer overleed ter plekke, de automobilist pleegde vluchtmisdrijf.

Met behulp van bewakingsbeelden werd zondagmiddag ook de wagen van de dader gevonden in de Helihavenlaan. ‘De nummerplaat en de schade aan de wagen komen overeen met die van het verdachte voertuig’, klonk het. 

Het Brusselse parket kon het slachtoffer zondag niet meteen identificeren, maar meldde inmiddels dat het gaat om een 21-jarige Roemeen. ‘Zijn familie werd door de politiediensten op de hoogte gesteld van het tragische ongeval’, aldus het parket.