Shishabar in Willebroek doelwit van granaataanval
Foto: tdk

Een shishabar aan de August van Landeghemstraat in Willebroek is maandagochtend het doelwit geworden van een granaataanval. Er vielen geen gewonden, maar er is behoorlijk wat schade.

Dat werd vernomen bij de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Het incident gebeurde rond 4.45. De granaat ketste af op het raam, en ontplofte op straat. Daardoor sneuvelden de ramen van enkele omliggende zaken. 'Het raam van de shishabar en van het aanpalende pand liepen schade op, en ook de ramen van de winkels aan de overkant zijn beschadigd', zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Ontmijningsdienst Dovo is momenteel mee ter plaatse voor het onderzoek. De Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen en een onderzoeksrechter kwamen ter plaatse voor onderzoek. De brandweer is aan het werk om glasscherven op straat op te ruimen. De politie heeft de straat afgesloten.

Het is al de tweede keer dat de shishabar het doelwit is van een granaataanslag. In april 2018 bleef de schade beperkt tot het raam van de horecazaak.

Maatregelen

Burgemeester Bevers is naar eigen zeggen geschrokken en aangeslagen door het incident. 'We wachten nu het resultaat van het onderzoek af', zegt Bevers. 'Op bestuurlijk niveau gaan we nu bekijken welke bijkomende maatregelen mogelijk zijn. Zulke zaken horen niet thuis in onze gemeente en we zullen dan ook al het mogelijke doen om dit in de toekomst te voorkomen.'