Toptransfer voor Genk: Ianis Hagi (zoon van) legt vrijdag medische testen af
Foto: BELGAIMAGE

KRC Genk staat op het punt zich te versterken met Ianis Hagi, de 20-jarige middenvelder is onderweg naar België. De zoon van levende legende Gheorghe Hagi legt morgen medische en fysieke testen af bij de landskampioen.

De komst van Ianis Hagi naar Genk zou een straffe stoot betekenen. De 20-jarige spelmaker van FC Viitorul speelde een sterk EK U21 met Roemenië en kwam zo in de belangstelling van onder meer Barcelona, Ajax en Manchester City te staan. Vader Georghe, tevens trainer van Viitorul, ziet meer heil in een tussenstap vooraleer zijn talentvolle zoon een transfer naar een topcompetitie ziet maken.

De voorbije weken onderhield zowel Genk-TD Dimitri de Condé als –trainer Felice Mazzu geregeld contact met Hagi en zijn entourage.

Wat de transfersom betreft, worden in Roemeense media bedragen rond de 10 miljoen euro euro genoemd, maar dat wordt in Genkse kringen fel overdreven genoemd. Hagi zal samen met zijn vader en de voorzitter van Viitorul afreizen naar België om er morgen de medische en fysieke testen af te leggen. Tegelijkertijd wordt er verder onderhandeld.