Marianne Vos behaalt derde ritzege in Giro Rosa
Foto: Photo News

De Nederlandse Marianne Vos (CCC - Liv) heeft donderdag de zevende etappe van de Giro Rosa gewonnen, goed voor haar derde ritwinst in deze Ronde van Italië voor vrouwen. Haar landgenote Annemiek van Vleuten (Mitchelton - Scott) blijft in de leiderstrui.

Na twee dagen in de bergen kreeg het Giro Rosa-peloton op dag 7 een heuveletappe van 128 kilometer tussen Cornedo Vicentino en Fara Vicentino voor de wielen, met aankomst bovenop een helling. Onderweg regende het aanvalspogingen, waarbij ook Lotte Kopecky zich liet opmerken maar Leah Kirchmann de enige was die een noemenswaardige voorsprong kon uitbouwen.

Op de stekelige slotklim kwamen de vaste namen van deze Giro Rosa toch weer naar boven. Marianne Vos, eerder ook al de beste in ritten 2 en 3, haalde het met duidelijke voorsprong van wereldkampioene Anna van der Breggen. Een tweetal seconden later finishte roze trui Annemiek van Vleuten als vierde achter de rug van de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

Uittredend winnares Van Vleuten behoudt haar marge van ruim vier minuten in het klassement. De Giro Rosa eindigt zondag.