De beste films van de week. Wederopstanding.
Foto: rr
Verminkt, maar niet verslagen: ‘Dirty god’ vertelt het verhaal van een vrouw die verder moet na een aanval met zuur door haar ex. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Apollo 11

Raket naar de maan – de remake.


Een halve eeuw later blijft het verbazen hoe de mens voor het eerst een stap op de maan zette. De adembenemende beelden op het grootste scherm mogelijk roepen ook de vraag op: kunnen we vandaag ook nog het onbereikbare bereiken?

naar de recensie >

 

 

2

Dirty God

Op het tweede gezicht.


Je leest het gelukkig niet al te vaak in de krant: vrouw verminkt nadat ex uit wraak zuur over haar gooit. De Nederlandse regisseuse Sacha Polak geeft een gezicht aan de gruwelijke anekdote en gunt de vrouw een tweede leven, hoe moeizaam ook. Ze kon rekenen op een weergaloze vertolking van een volstrekte nieuwkomer: Vicky Knight zou wel eens een grote actrice kunnen worden.

naar de recensie >

 

 

3

Zombi child

Horror uit Haïti.


De Franse regisseur Bertrand Bonello keert terug naar de oorsprong van de zombie: Haïti. Blijkt dat er een rechtstreekse link is met de meisjes aan een Franse kostschool. Recensent Ruben Aerts ontwaarde een commentaar ‘op kolonialisme en exotisme, vermengd met puberverdriet in dikke tranen’.

naar de recensie >

 

 

4

Varda par Agnès

Afscheid.


intro

Drie maanden na haar overlijden komt alsnog postuum deze laatste film van Agnès Varda uit, waarin de regisseuse terugblikt op eigen leven en werk. Het is een passend afscheid van een grootheid.

naar de recensie >

trailer

 

 

5

Spider-Man : Far from home

Superheld wil vakantie.


Hollandse hooligans: ze zijn altijd waar je hen het minst verwacht. Zo ook in dit prettige, pretentieloze vervolg op ‘Spider-Man: homecoming’, waarin de held even vrijaf wil nemen van al zijn zware verantwoordelijkheden. Asjemenou!

naar de recensie >