Bij het schietincident aan de Plantin en Moretuslei in Antwerpen dinsdagnamiddag zijn een dode en een gewonde gevallen. Dat bevestigt het Antwerps parket. Een 35-jarige man haalde tijdens een politiebezoek met een mes uit naar de conciërge van zijn appartementsgebouw. Daarop werd hij doodgeschoten door de politie.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er zich dinsdagmiddag heeft afgespeeld in de Plantin en Moretuslei. Volgens onze informatie kwam de politie ter plaatse in het appartementsgebouw omdat de moeder van een - naar verluidt geesteszieke - man ongerust was en de hulpdiensten gebeld had over haar zoon.

Bij aankomst was de politie getuige van een vechtpartij. Volgens de informatie van het parket haalde de man met een mes uit naar de conciërge. Daarop loste de politie drie schoten en werd de dader in de buik geschoten. Hij overleed daarna aan zijn verwondingen. De conciërge werd gekwetst aan het hoofd en afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De politie kwam massaal ter plaatse en sloot het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei af voor alle verkeer tijdens de interventie. Iets na 18 uur was de straat stadinwaarts weer vrij voor alle verkeer, staduitwaarts blijft de straat afgesloten tussen de Quinten Matsijslei en de Mercatorstraat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig