Neymar stuurt kat naar eerste training PSG
Neymar. Foto: AFP
De Braziliaanse topvoetballer Neymar kwam vandaag niet opdagen voor de eerste training van zijn club, PSG. Waarnemers zien er een aanwijzing in dat de duurste voetballer aller tijden aanstuurt op een transfer. De In Parijs kunnen ze er niet mee lachen: 'We zullen de gepaste maatregelen nemen', schrijft de Franse kampioen op zijn website.

De geruchten over een nakende breuk tussen Neymar en PSG deden al langer de ronde. Een maand geleden al schreef de Franse toonaangevende krant L’Equipe dat de Parijzenaars open zouden staan voor een vertrek van hun Braziliaanse ster. Eigenaar Nasser Al Khelaifi leek naar Neymar te verwijzen toen hij in een gesprek met France Football zei dat het gedaan moest zijn met het vedettengedrag bij zijn team.

Sindsdien draaide de geruchtenmolen overuren. Een eventuele terugkeer naar FC Barcelona werd al luidop gesuggereerd in Spaanse media.

PSG: ‘Zullen gepaste maatregelen nemen’

Dat Neymar niet kwam opdagen voor de eerste training in Parijs lijkt erop te wijzen dat het huwelijk met PSG echt op springen staat en de Braziliaan koste wat het kost zo snel mogelijk weg wil. 'PSG betreurt deze situatie en zal de gepaste maatregelen nemen', klinkt het op de website van de regerende Franse kampioen.

Neymar ruilde twee jaar geleden Barcelona voor PSG. De Parijzenaars betaalden voor de Braziliaan 222 miljoen euro en maakten hem zo de duurste voetballer uit de geschiedenis. Neymar werd met PSG twee keer kampioen maar, mede door heel wat blessureleed, kon hij de ambitieuze Qatarese eigenaars geen succes in de Champions League bezorgen. De spits kende ook extrasportieve zorgen met onder meer een verkrachtingszaak waarin hij recent verwikkeld raakte.