Sting zegt last minute af voor Gent Jazz
Sting trad op 2 juli nog op in Budapest. Foto: AP

Het Britse popicoon moet op doktersvoorschrift zijn optreden annuleren. Door de late afzegging is er geen vervangact. Festivalgangers kunnen de terugbetaling van hun ticket aanvragen.

‘Met spijt moeten we u melden dat het optreden van Sting op Gent Jazz Festival in Gent vanavond moet afgelast worden op doktersbevel. Informatie over de terugbetaling van de tickets volgt binnenkort.’ Die boodschap verscheen maandagavond om kwart voor zeven op de officiële Twitteraccount van de Britse ster.

Een erg late afzegging dus, waardoor een vervangact zoeken ook niet meer mogelijk was. Het is dan ook een forse tegenvaller voor organisator Bertrand Flamang. 'Het was verbazing alom. Ongeveer toen de deuren van het festivalterrein opengingen vernamen we het nieuws', zegt hij. 'Daarop zijn we beginnen bellen en mailen naar de entourage van Sting. We hebben gevraag of het echt zo erg was, of hij niet toch wou proberen. Maar daarna kwam er een doktersattest dat zei dat hij medisch niet geschikt was om op te treden.'

Alle 6.000 tickets waren lang op voorhand al uitverkocht. Wie speciaal voor Sting een ticket had gekocht, zal de terugbetaling kunnen vragen, meldt Flamang. 'We zullen de mensen die via onze officiële kanalen een ticket hebben gekocht, zelf contacteren.' Wie niet via die kanalen aan kaartjes is geraakt, is er dus aan voor de moeite. Morgen, dinsdag, zou er op de website van het festival ook meer uitleg komen.

Extra voorbereiding voor niets

Het concert vroeg ook al extra voorbereiding om aan alle eisen van de wereldster te voldoen. ‘Sting komt met zijn eigen security, maar wij voorzien nog eens 12 extra veiligheidsmensen’, zei Flamang maandagochtend nog. ‘Zijn rider is zo dik als een boek, zeer gedetailleerd maar echt extravagante dingen staan daar niet in. Zijn team is een geoliede machine. Wij doen alles wat ze vragen en dus zal de avond normaal zeer vlot verlopen.’

Als de ziekte van de zanger niet al te ernstig is, kan u hem zondag aan het werk zien op Bospop in Weert (Nederlands Limburg). Maar daarvoor zal u wel diep in de portemonnee moeten tasten want de dagtickets zijn uitverkocht en er zijn enkel nog combitickets voor de drie festivaldagen beschikbaar.