Eurovisiesongfestival bijna in ons land: 'Wedstrijd zal plaatsvinden in Maastricht'
Songfestivalwinnaar Duncan Laurence Foto: Reuters
Officieel is het nog niet, maar ingewijden bij de organisator EBU (European Broadcasting Union) zijn ervan overtuigd dat het komende Eurosongfestival in de Nederlandse stad Maastricht zal plaatsvinden. Dat zeggen ze op de website van de Nederlandse krant AD. De muziektempel MECC draagt de voorkeur.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake maakt zich weinig zorgen dat de toewijzing nog uit haar handen glipt. 'Wij zijn de meest Europese stad van Nederland', zegt ze. Onder meer het Verdrag van Maastricht zou meespelen bij de EBU om het Songfestival te laten plaatsvinden in de Limburgse stad. Net als de geografische ligging. Maastricht grenst niet alleen aan België, maar ook aan Duitsland, en de stad is rijker dan Rotterdam. Bij de organisatie van het Songfestival komt immers een prijskaartje van vijftien miljoen euro kijken.

Eerder deze week haakte Amsterdam af om het Eurovisiesongfestival te organiseren, eerder pasten ook Leeuwarden, Den Haag en Breda voor het aanbod. Naast Maastricht zijn nog vier steden in de running: Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. In augustus wordt de knoop officieel doorgehakt.