Parket ontkent aanhouding voormalig medewerkster Francken in zaak rond humanitaire visa
Kucam wordt verdacht van gesjoemel met humanitaire visa voor Assyrische christenen. Foto: rr

Lies V., een ex-medewerkster van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), ontkent tegen De Standaard te zijn aangehouden in de zaak-Kucam. Dat beweerde Apache vrijdagavond, maar de nieuwssite bleek verkeerd ingelicht door het parket. De zaak draait rond gesjoemel met humanitaire visa voor Assyrische christenen. Ook het parket ontkent dat V. zou zijn aangehouden.

V. zou volgens Apache maandag moeten verschijnen voor de raadkamer. De Standaard bracht het Belga-bericht hierover, waarin sprake was van bevestiging van het nieuws door het Antwerpse parket, kortstondig op de site. V. ontkent echter aangehouden te zijn. Ook het Antwerpse parket noemt de zogezegde aanhouding tegen De Standaard ‘compleet uit de lucht gegrepen’.

‘Ik heb vandaag zelfs helemaal geen contact gehad met het parket. Ik zit momenteel gewoon iets te drinken op een terras’, zo reageert V. tegen De Standaard. ‘Mij zijn in het begin van de zaak-Kucam een paar vragen gesteld, maar intussen heb ik al maandenlang niets meer van het parket gehoord. Ik hoop dat er nu overal snel rechtzettingen komen.’

Ook Apache kwam terug op het bericht: de nieuwssite bleek verkeerd geïnformeerd door het parket. Er zijn langs onze kant geen deontologische fouten gemaakt, aldus de nieuwssite die het misverstand ook kan bewijzen.

Eerder op de dag raakte bekend dat de echtgenote van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) werd aangehouden, net als twee andere verdachten. Kucam zelf zit sinds januari in de cel op verdenking van mensensmokkel, passieve omkoping, afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie.