Antwerpen in regenboogkleuren: van Theaterplein en Permeke-bib tot basketringen en zebrapaden
De luifel boven het Theaterplein Foto: Patrick De Roo

In Antwerpen is voor het tweede jaar een ‘Stop Intimidatie’-campagne gestart met de focus op holebi- en transfobie. De blikvanger van dit jaar is de luifel boven het Theaterplein, die met regenboogfolie wordt omgebouwd tot een regenboogdak van 1.900 vierkante meter.

Met de slogan ‘In Antwerpen kan iedereen stralen’ voert de stad vanaf maandag campagne tegen holebi- en transfobie. Volgens schepen Claude Marinower wil de stad zo tonen dat ze achter holebi’s en transgenders staat, en dat ze gelooft in diversiteit en respect. ‘Niet door te focussen op wat ons zogezegd onderscheidt, zoals seksuele geaardheid, maar door te bezielen rond wat ons allemaal verbindt: het verlangen naar respect, liefde en waardering.’

Vanaf 8 juli kunnen op verschillende locaties gratis pins met het stadslogo in een regenboogjasje afgehaald worden. Het A-logo wordt zowel online als in het straatbeeld gekleurd. Op sociale media loopt de campagne #AntwerpenStraalt, met de steun van bekende personen als styliste Farah El Bastani, theatermaker en multidisciplinair performer Jaouad Alloul, tv-persoonlijkheid Lesley-Ann Poppe, hockeyspeler Loïck Luypaert en comedian William Boeva.

Lichtspel onder luifel Theaterplein

De luifel boven het Theaterplein aan de Stadsschouwburg wordt bestickerd met regenboogfolie, tot een regenboogdak van 1.900 vierkante meter. Als de zon schijnt, zorgt dit voor een kleur- en lichtspel onder de luifel. Onder het dak zullen ook evenementen van Antwerp Pride georganiseerd worden.

Verder krijgen de kubus aan bibliotheek Permeke en 18 basketborden op locaties doorheen de stad ook een regenboogjasje. De regenboogzebrapaden krijgen een opfrisbeurt.

De campagne loopt van 8 juli tot en met 4 augustus.

Antwerpen in regenboogkleuren: van Theaterplein en Permeke-bib tot basketringen en zebrapaden
De regenboogzebrapaden Foto: Patrick De Roo
Antwerpen in regenboogkleuren: van Theaterplein en Permeke-bib tot basketringen en zebrapaden
Ook de borden van basketbalringen in de stad, hier aan het Sint-Andriesplein, werden in regenboogkleuren gestopt. Foto: Patrick De Roo