Politie vat zware crimineel bij moeder op zolder
Foto: Photo News

Het FAST-team (Fugitive Active Search Team) van de Federale Politie heeft donderdag de voortvluchtige Erduan Zariqi gearresteerd. Hij werd in 2017 veroordeeld voor een politieachtervolging, waarbij hij en zijn kompanen het vuur openden op de politie.

Het FAST-team arresteerde Zariqi donderdagochtend 4 juli, met de hulp van de lokale politie van Huy, op het adres van zijn moeder, in een verborgen ruimte op zolder.

Zariqi raakte in 2012, samen met drie kompanen, betrokken bij een politieachtervolging. Ze openden het vuur op de politiepatrouille, en konden ontsnappen na een crash. Hun DNA en vingerafdrukken lieten ze wel achter in hun auto, samen met professioneel inbrekersmaterieel voor het openen van brandkasten. Zariqi  werd voor deze feiten veroordeeld, maar ging in beroep. Het Hof van Beroep veroordeelde Zariqi in 2017 tot 42 maanden gevangenisstraf voor diefstal met geweld en wapens. Er werd een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Het vermoeden bestond dat de man naar Kosovo was gevlucht.

De politie kon de man dan toch arresteren in België. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Huy.

In 2009 veroordeelde de correctionele rechtbank Erduan Zariqi al tot drie jaar cel, waarvan 18 maanden effectief, voor een overval op een bankfiliaal in Boechout. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig