Bestuurster die onder invloed inreed op fietsende moeder en kinderen vrijgelaten onder voorwaarden
Foto: LVD
De 34-jarige vrouw die woensdagavond was opgepakt in Geel nadat ze een zwaar ongeval had veroorzaakt onder invloed van amfetamines, is donderdag onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat zegt het Antwerpse parket donderdagavond.

De vrouw moet zich laten behandelen voor haar problematiek, mag geen alcohol of drugs nemen en mag voorlopig ook geen voertuig meer besturen.

De 34-jarige vrouw had woensdagavond omstreeks 19.10 uur een moeder (34) en haar twee kinderen van 2 en 4 jaar aangereden in Geel. Het ongeval vond plaats aan het kruispunt van het Laar met het Laarsveld.

Een van de kindjes zat achterop de fiets van de moeder in een kinderstoeltje. Het andere kindje reed zelf met de fiets. De bestuurster reed op het drietal in en kwam tot stilstand tegen een woning.

Het vierjarige kindje werd weggekatapulteerd, de moeder en de tweejarige werden meegesleurd. Alle drie de slachtoffers werden met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Opgenomen in ziekenhuis

Volgens het parket verkeerde geen van de drie ooit in levensgevaar. Wel werd de moeder opgenomen in het ziekenhuis met verwondingen aan de voet, elleboog en benen. Mogelijk liep ze ook inwendige kwetsuren op.

Het jongste kind, dat in het kinderstoeltje zat, heeft ondertussen het ziekenhuis mogen verlaten. Het andere kind, dat zelf met de fiets reed, heeft meerdere breuken opgelopen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig