Limburgse parketmagistraat aangehouden voor witwaspraktijken
De rechtbank in Tongeren Foto: Photo: Tom Palmaers

Een substituut-procureur van de rechtbank in Tongeren is aangehouden door een raadsheer-onderzoeksrechter. De man wordt verdacht van schriftvervalsing en witwaspraktijken.

De politie viel dinsdagochtend binnen bij de substituut-procureur in de Tongerse deelgemeente Piringen voor een huiszoeking. Ook de partner van de man, een rechter bij de Tongerse rechtbank, werd opgepakt.

Beiden werden meegenomen voor verhoor, maar de vrouw werd intussen alweer vrijgelaten. Het onderzoek, dat in februari werd opgestart, draait rond witwaspraktijken en schriftvervalsing. Het koppel wordt ervan verdacht gesjoemeld te hebben met de aan- en verkoop van tweedehandswagens.

'De parketmagistraat wordt ervan verdacht zich op onregelmatige wijze bezig te hebben gehouden met een handel in oldtimers, waarbij betrokkene vermoedelijk verschillende strafbare feiten heeft gepleegd', zegt het Antwerpse parket-generaal in een persmededeling. 

Verschillende huiszoekingen

De raadsheer-onderzoeksrechter besliste op 2 juli om over te gaan tot verschillende huiszoekingen, onder meer in de woning van de magistraat en in zijn bureel op het parket Limburg. De magistraat is daar al enkele maanden afwezig door ziekte. De procureur des Konings van het parket Limburg werd als tuchtoverheid op de hoogte gebracht van de feiten.

Omdat beide verdachten magistraat zijn, moet het onderzoek behandeld worden door een hogere rechtbank. In dit geval is dat het Antwerpse hof van beroep. De man is woensdagmiddag aangehouden. Hij zal vrijdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen verschijnen, die zal beslissen of zijn voorlopige hechtenis al dan niet gehandhaafd wordt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig