Dagelijks zomertheater  ‘Bravo! meneer Bruegel’ in Bokrijk
Foto: Luc Daelemans
Bruegel is dé schilder van de planken vol lekkernijen uit de rijke Vlaamse keuken, in Bokrijk ook de man van de toneelplanken. De dagelijkse familievoorstellingen ‘Bravo! meneer Bruegel’ brengen zijn wereld écht tot leven. Zalig genieten voor jong en oud!

Met de expo ‘De wereld van Bruegel’ brengt Bokrijk dit jaar hulde aan de grootmeester, 450 jaren na zijn dood. Theatergezelschap Laika doet er met ‘Bravo! meneer Bruegel’ nog een pracht van een toneelstuk bovenop. De familievoorstelling is gebaseerd op Bruegels doek ‘De strijd tusen Carnaval en Vasten’. In deze toneelversie wemelt het van de figuren die de mens tonen zoals hij toen was... en eigenlijk nog altijd is.

 

Paradijskoek
Je ziet hen dansen van plezier, het glas heffen met de vrienden, lekker smullen aan tafel, de kids nog aan het spelen buiten, romantisch met de partner, klagend over alles en nog wat of de spot drijvend met iedereen. Kortom, zoals de mens toen was en nog herkenbaar in deze tijd, de mens met zijn mooie en minder fraaie kantjes. Onder leiding van Peter De Bie en in regie van Jo Roets zie je een topcast met onder meer Hans van Cauwenberghe, Robbert Vervloet, Manoe Frateur én de Living History-acteurs van Bokrijk.
Na de voorstelling kunnen bezoekers op het Plein der Zinnen ook letterlijk proeven van Bruegel.  Neem een slok van het (alcoholvrije) Kleyn Bier en eet een stuk Paradijskoek. Beide gerechten werden gecreëerd door Peter De Bie en zijn gebaseerd op ingrediënten uit de 16e-eeuwse volkskeuken.
 

Praktisch:
Familievoorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’ (45 min.) door Laika, dagelijks om 14 en 16 uur, zaterdag en zondag extra voorstelling om 11 uur, 11 juli-1 september, inbegrepen in het toegangsticket van het Openluchtmuseum Bokrijk.
Info: www.dewereldvanbruegel.be, www.bokrijk.be