15-jarige jongen overleden in ziekenhuis na overdosis xtc
Foto: BELGAIMAGE

Een 15-jarige jongeman uit Keerbergen is overleden na een overdosis xtc. Dat bevestigt de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen. De tiener was vorige week onwel geworden na het nemen van de drugs en werd opgenomen het ziekenhuis. Daar is hij nu bezweken.

De ouders van de overleden jongen hebben zich burgerlijke partij gesteld, ze hopen antwoorden te krijgen op hun vragen. De jongen was op maandag 24 juni onwel geworden in natuurpark Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver, waar hij met enkele vrienden vertoefde. Eén van de andere jongeren is voor de jeugdrechter geleid omdat de hulpdiensten toen te laat werden gebeld en omdat hij de drugs zou hebben aangeleverd.

Het slachtoffer werd die maandagavond onwel en verloor het bewustzijn. Zijn gezellen zouden eerst zelf geprobeerd hebben hem te helpen, waardoor de hulpdiensten pas uren later verwittigd zouden zijn. De jongen werd uiteindelijk naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden overgebracht, waar sporen van amfetamines werden vastgesteld. De jongen belandde in een coma, waarna vrijdag beslist werd om hem over te brengen naar het UZ in Leuven. Daar overleed hij in de nacht van zondag op maandag.


Het Antwerpse parket voert een onderzoek naar het overlijden. 'Er zijn onderzoeken gestart rond schuldig verzuim én handel in drugs met de dood tot gevolg', zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. 'Een zestienjarige is in een jeugdinstelling geplaatst voor schuldig verzuim en omdat er aanwijzingen zijn dat hij de drugs heeft aangeleverd. Over de rol van de andere aanwezigen lopen de verklaringen uit elkaar, maar het onderzoek loopt nog.' 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig