Zelf brood bakken of shoppingtas maken in Bokrijk
Foto: Bokrijk
Zelf een broodje bakken, een potje bakken of een ander droomideetje zelf realiseren, het kan deze zomer allemaal in de ateliers in Bokrijk, dat dit jaar vakmanschap in de kijker zet.

De bakker, de timmerman, de smid.... Het is maar een greep uit de vakmanschappen waarvan je in Bokrijk alle geheimen te weten komt. Deze zomer doet het Openluchtmuseum er nog een schepje bovenop. Meer dan 50 vaklui demonstreren hun talent en leren je de kneepjes van hun stiel. Stap mee met de herder of de boer. Stap binnen in de molen uit Schulen of laat de herboriste de geheimen van kruiden uitleggen.

Wedden dat je zelf eens wil pottenbakken of zelfs je eigen broodje kneden en in de oven bakken? In de atelierschuren liggen alle ingrediënten, de bakkersmuts en de schort op je te wachten. Klopt je hart meer voor de technieken van nu? Dan is het textielatelier the place to be. Je ontwerpt er je eigen sportzak en/of je hoogstpersoonlijke shoppingtas. Om je vriend(inn)en, collega’s, kennissen de ogen uit te steken! Wil je heel creatief aan de slag. Reserveer dan een plaatsje in Atelier+. In een workshop van 2 tot 4 uren kan je onder leiding van een vakman jouw originele droomontwerp werkelijkheid zien worden.
 

Praktisch:
Vakmanschap centraal, hele zomer, dagelijks tijdens de openingsuren van 10 tot 18 uur, Openluchtmuseum Bokrijk, Bokrijklaan 1, Genk.
Info: www.bokrijk.be