Festivalgangers die via de ticketsites Eventbrite en Festicket een ticket hebben gekocht voor het op het laatste moment afgelaste festival Vestiville in Lommel krijgen hun tickets terugbetaald. Dat bevestigen de twee ticketverkopers maandag.

‘We weten dat een festival organiseren veeleisend is en dat dingen fout kunnen lopen, maar het had nooit mogen komen tot de scènes die we vrijdag op Vestiville te zien kregen’, aldus een woordvoerder van Eventbrite, dat wereldwijd in 170 landen actief is. ‘Duizenden fans op, nabij, of op weg naar het terrein in Lommel hadden een vreselijke ervaring op het festival en bleven boos, teleurgesteld en ontgoocheld achter.’

Daarom heeft Eventbrite maandag beslist om alle gedupeerden die tickets kochten via hun site terug te betalen. ‘Het laatste dat boze festivalgangers nu nodig hebben is onzekerheid over de vraag of ze hun geld terug zullen krijgen van de organisatoren achter Vestiville, terwijl de onderhandelingen daarover weken zouden kunnen aanslepen. Daarom hebben wij beslist tussen te komen en alle tickets die via onze site werden aangekocht terug te betalen. Wij zullen vervolgens blijven proberen het geld te recupereren bij de organisatoren.’

Eventbrite laat weten dat het nog werkt aan de laatste praktische details over de terugbetaling, maar dat het hoopt vandaag al de eerste terugbetalingen te doen.

Contact met organisatoren

Ook Festiticket, de andere website die tickets voor Festiville aanbood, maakte maandag bekend dat ze de gedupeerde festivalgangers zal terugbetalen. Op de website van de ticketaanbieder staat te lezen dat de verkoper contact gaat opnemen met de organisatoren om te weten te komen waarom het festival geannuleerd is. Daarna zullen de via hen aangekochte tickets terugbetaald worden. Wanneer de gedupeerden hun geld mogen verwachten, staat niet in het bericht.

Een dagticket voor het festival kostte 78,85 euro of 202,60 euro voor de drie dagen, voor een VIP-ticket betaalde je 188,15 euro voor een dag en 470,80 euro voor een weekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in