Broer en zus achter Vestiville aangehouden, Britse organisator vrijgelaten
De Lommelse burgemeester liet alle festivalgangers hun tent voortijdig inpakken. Foto: BELGA

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft twee van de drie organisatoren van het festival Vestiville in Lommel aangehouden. Het gaat om een Nederlandse man en zijn zus. De andere mede-organisator, een Brit, is vrijgelaten, meldt VRT.

Volgens de advocate van de Nederlandse man had haar cliënt geen kwade bedoelingen. 'Zijn enige doel was het organiseren van een festival', klinkt het. 

Vestiville beloofde een hyperambitieuze eerste editie van het festival met grote namen uit de internationale hiphopwereld. Te mooi om waar te zijn, volgens velen.

Het festival zou vrijdag van start gaan, maar de Lommelse burgemeester Bob Nijs gelastte alles af, de veiligheid was niet gegarandeerd, klonk het.

Volgens het parket is er echter meer aan de hand. Er zou mogelijk sprake zijn van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting. Zo zouden leveranciers van het festival met valse betalingsbewijzen een rad voor de ogen zijn gedraaid. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro’s. Het parket vroeg de aanhouding zodat de verdachten geen bewijsmateriaal kunnen verduisteren en niet naar het buitenland zouden vluchten. 

Zo'n 30.000 mensen kochten een ticket voor het festival. Het is zeer de vraag of zij ooit hun geld zullen terugzien.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in