Bruegelgame in Bokrijk
Foto: Luc Daelemans
Bruegel? 16de eeuw? Bokrijk? Niks voor youngsters? Forget it. Het game bij de expo ‘De Wereld van Bruegel’ is voor hen de perfecte challenge om de schilder en zijn werk ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ te ontdekken.

Dat gebeurt via RFID-technologie, verwerkt in een polsbandje. Een virtuele hoed - naar het voorbeeld van een echt model uit de 16de eeuw – zorgt bij de start meteen voor de juiste vibes. Op de elf haltes van de Bruegelexpo zitten kristallen voorwerpen verstopt die je met het polsbandje moet scannen en vervolgens een plekje op je hoed geven. Zij vormen de sleutels tot Bruegels verhalen. In de bergschuur uit Zuienkerke, the end of the game, volgt de volledige ontsluiting van het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’  en wordt je een spiegel voorgehouden naar het leven van vandaag. Het Bruegelgame is in opdracht van Bokrijk bedacht door Thomas Laureyssens, docent aan LUCA School of Arts in Genk, samen met zijn studenten ‘gamedesign’. Het spel is bovendien ‘getest en goedgekeurd’ door kinder- en jongerenzender Ketnet. Straffer nog, Ketnetgameheld Buck is op 14 juli en 15 augustus te gast voor een meet & greet. Je kan Buck ook aan het werk zien in het zomertheater.
 

Praktisch:
Expo ‘De Wereld van Bruegel’, de hele zomer dagelijks tijdens de openingsuren van 10 tot 18 uur (expo tot 20 oktober 2019). Elf locaties, ongeveer 2 km wandelen, toegankelijk voor personen met een beperking. Openluchtmuseum Bokrijk, Bokrijklaan 1, Genk.
Info: www.dewereldvanbruegel.be, www.bokrijk.be