Restauraties in beeld op Bokrijk
Foto: Bokrijk
‘120 tegen 2021’ is het ambitieuze project van Bokrijk om alle 120 historische gebouwen in het Openluchtmuseum tegen 2021 te restaureren. Benieuwd hoe dat gebeurt? In het museum volg je de werken van dichtbij. Zo kom je alles te weten over de gebouwen in kwestie, maar ook over de gebruikte technieken.

Niet alleen voor de generaties van nu betekent Bokrijk nostalgisch terugkijken op wonen, werken, ontspannen... in grootmoeders tijd. Ook voor de generaties na ons betekent het een waardevolle staalkaart van het leven. Daarom is het behoud van de gebouwen in opperbeste staat van het grootste belang. Bokrijk  is nu volop bezig met een programma om alle gebouwen te restaureren. Hierbij worden de gebouwen grondig geïnspecteerd en gerestaureerd waar nodig. Dat proces werd ingezet met de molen afkomstig van Schulen bij Herk-de-Stad. Die werd rond 1800 gebouwd en in 1954 naar het Openluchtmuseum  overgebracht. Kom zelf maar eens kijken hoe fijn dat juweeltje weer kan draaien. Tegen 2021 moeten alle gebouwen van het openluchtmuseum gerestaureerd zijn. Wil je weten hoe zo’n restauratie verloopt? Tijdens het Zomerfestival ontdek je tijdens een wandeling met gids de meest merkwaardige gebouwen.
 

Praktisch:
Wandeling restauratie gebouwen, elke zaterdag en zondag. Openluchtmuseum Bokrijk, de hele zomer dagelijks open van 10 tot 18 uur, Bokrijklaan 1, Genk.
Info: www.bokrijk.be