Ambachtelijk zuurdesembrood in Bokrijk
Foto: Luc Daelemans
Wil je wel eens weten hoe oma vroeger brood bakte? Ontdek het in Bokrijk op het erf van de Kilbershoeve in het Openluchtmuseum. In broodatelier ‘Egt - The Slow Bakery’, ingericht in de volledig gerestaureerd schuur op het erf, hangt de heerlijke geur van vers gebakken brood die je beslist doet watertanden om het te degusteren.

In 2017 lanceerde Bokrijk het project BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ met de focus op brood. Ervaren bakkers laten je genieten van het volledige proces van het ambachtelijk bakken van zuurdesembrood. Een typisch Egt brood heeft een knapperige korst, een zacht en net niet kleverig kruim en een complexe structuur. Zo’n op de meest natuurlijke manier gebakken brood zit boordevol smaak. De ingrediënten zijn dan ook heel oordeelkundig gekozen. Lokaal biologisch geteeld graan is in een echte molen op steen tot meel en bloem gemalen. Alleen zo bevat de bloem de vereiste voedingstoffen, vitamines en mineralen voor het perfecte brood. Het bakken gebeurt ook volgens de regels van de kunst. Het deeg laat men rijzen met natuurlijke zuurdesem en bevat naast het meel en de zuurdesem enkel nog zout en water. Toch is het brood lang houdbaar.
 

Praktisch:
Ambachtelijk brood bakken in historische houtoven, gerestaureerde Kilbershoeve, Bokrijk.
Info: www.bokrijk.be