Twee gewonden bij schietpartij in Deurne
Foto: bfm

Bij een schietincident in Deurne-Zuid zijn donderdag twee personen gewond geraakt, dat bevestigt de Antwerpse politie. Er is een onderzoek opgestart. Eerder was er sprake van vier gewonden.

Verschillende buurtbewoners belden donderdagnamiddag naar de politie omdat ze schoten gehoord hadden in de Dordrechtlaan in Deurne-Zuid. Ze hadden ook een auto horen wegrijden na de schietpartij. De politie kwam massaal ter plaatse maar kon geen verdachten of slachtoffers meer aantreffen. Aanvankelijk maakte de politie melding van vier betrokkenen die in ziekenhuizen waren aangetroffen, dat cijfer werd nadien bijgesteld.

'Twee personen hebben zich ondertussen met gemeld in het ziekenhuis', zegt politiewoordvoerder Willem Migom. 'Een van hen had een schotwonde, de andere vergezelde hem.' Een tweede gewonde, met een hoofdwonde, werd door de politie aangetroffen in de buurt, ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Niemand verkeert in levensgevaar.

Wat de aanleiding van de schietpartij was is nog onduidelijk. Het lijkt er voorlopig op dat de drie geïdentificeerden enige betrokkenen zijn. De politie heeft ter plaatse een perimeter ingesteld, het labo en de recherche komen ter plaatse. Er werd al een vuurwapen aangetroffen, vermoedelijk gooide de schutter dat na de feiten weg.