KBC vervolgd voor helpen witwassen zwart geld
Foto: BELGA

Het parket van Oost-Vlaanderen vervolgt KBC Bank en KBC Groep voor het helpen witwassen van vele miljoenen euro’s zwart geld van de ondernemersfamilie Engels, bekend van het Lokerse ramen- en deurenbedrijf Engels. Dat schrijft De Tijd donderdag. De witwaszaak wordt vrijdag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Gent.

Behalve KBC vervolgt het parket ook leden van de familie Engels, samen met hun fiscaal advocaat.

De familie Engels startte ongeveer dertien jaar geleden met het overbrengen van miljoenen euro’s zwart geld die ze tot dan in Zwitserland verborgen had gehouden. Het geld belandde in ons land op rekeningen van de familie bij KBC.

De huidige ceo van het Lokerse ramen- en deurenbedrijf Engels is Didier Engels, die samen met zijn broer het dj-duo Hermanos Inglesos vormt.

KBC wordt als mededader vervolgd omdat volgens het parket bij de bank alarmbellen hadden moeten afgaan toen de miljoenen terugkwamen uit Zwitserland. ‘KBC is ervan overtuigd geen enkel misdrijf te hebben begaan en zal zijn verdediging voorbehouden voor de rechtbank’, reageert KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht in De Tijd.