Eerste analyse van vrijgegeven data uit dopinglab van Moskou brengt meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht
Foto: AP

Een eerste analyse van de vrijgegeven data uit het omstreden dopinglab van Moskou heeft meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht gebracht. Dat liet het Wereldantidopingagentschap (WADA) woensdag weten.

WADA-voorzitter Craig Reedie heeft het over “belangrijke gevallen” en “significante vooruitgang” bij het analyseren van de data uit Moskou. Hij voegde er nog aan toe dat het WADA nu bewijsmateriaal verzamelt zodat de verantwoordelijke sportfederaties de mogelijke dopinggevallen met spoed kunnen behandelen.

In april van dit jaar kreeg het WADA na lang aandringen eindelijk toegang tot 2.200 stalen uit Moskou. Het was een van de voorwaarden om het Russisch antidopingagentschap (Rusada) opnieuw te erkennen. De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) wil op haar beurt de analyse van de stalen uit Moskou afwachten alvorens de Russische atletiekfederatie eventueel opnieuw te erkennen.

Dinsdag al werden de Russische biatleten Alexander Chernyshov en Alexandr Pechenkin voor vier jaar geschorst na het hertesten van stalen uit het dopinglab van Moskou.