EUROPESE SPELEN. Wisselend succes voor de Belgen
Foto: BELGA

Ook vandaag kwamen heel wat Belgen in actie op de Europese Spelen in Minsk, met wisselend succes: een overzicht.

Lianne Tan wint tweede groepsmatch

Badmintonspeelster Lianne Tan (BWF 51) heeft dinsdag haar tweede groepsmatch met 2-0 (21-10 en 21-8) gewonnen tegen Alesia Zaitsava (BWF 186) uit Wit-Rusland op de Europese Spelen in Minsk. Ze blijft zo in de running voor de achtste finales. Maandag verloor de 28-jarige Tan met 21-15 en 21-11 van de Russin Evgeniya Kosetskaya (BWF 37). Woensdag neemt ze het op tegen de Cypriotische Eleni Christodoulou (BWF 679).

De eerste twee van elke poule plaatsen zich voor de achtste finales. Lianne Tan veroverde vier jaar geleden zilver op de eerste editie van de Europese Spelen in het Azerbeidzjaanse Bakoe.

EUROPESE SPELEN. Wisselend succes voor de Belgen
Foto: BELGA

Lise Jaques en Flore Vandenhoucke (BWF-63) hebben in hun tweede groepswedstrijd in het badminton dubbel een 21-16, 21-11 nederlaag geleden tegen de Françaises Emilie Lefel en Anne Tran (BWF-27). Maandag wonnen de Belgen met 21-10, 21-11 van thuisspeelsters Anastasiya Cherniavskaya en Alesia Zaitsava (BWF-143), woensdag nemen ze het in hun laatste groepswedstrijd op tegen de Letlanders Helina Ruutel en Kati-Kreet Marran (BWF-64). De eerste twee van de groep gaan door naar de kwartfinales.

Ten slotte verloor ook badmintonner Maxime Moreels (BWF-95) zijn tweede groepswedstrijd. De Deen Anders Antonsen (BWF-13) bleek met 21-15 en 21-9 te sterk. De tweede nederlaag betekende meteen de uitschakeling voor Moreels. Woensdag neemt hij het alleen nog voor de eer tegen de Kroaat Zvonimir Durkinjak (BWF-121) op.

Bokser Ziad El Mohor bereikt kwartfinales

Bokser Ziad El Mohor stoot dan weer door naar de kwartfinales bij de lichtzwaargewichten (-81 kg). In de achtste finales haalde El Mohor het van de Tsjech Jan Muzik. Vijf kamprechters oordeelden in het voordeel van onze landgenoot. Bij de laatste acht staat El Mohor woensdag tegenover Loren Alfonso Dominguez uit Azerbeidzjan.

Kajakker Artuur Peters naar finale

Kajakker Artuur Peters plaatste zich voor de finale van de K1 1.000 meter. De 22-jarige Peters, op de K1 1.000 meter elfde op de Olympische Spelen in Rio, moest zich bij de top drie in zijn halvefinalerace scharen om een finaleticket te bemachtigen. Hij werd uiteindelijk tweede in 3:27.084, achter de Wit-Rus Aleh Yurenia (3:26.364). De finale met negen kajakkers vindt woensdagvoormiddag plaats.

Tafeltennisser Cédric Nuytinck uitgeschakeld

Tafeltennisser Cédric Nuytinck (ITTF-44) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. De Belgische nummer een verloor in de kwartfinales met 4-2 (10-12, 11-8, 11-8, 11-8, 4-11, 12-10) van de Oekraïner Lei Kou (ITTF-88). De top drie van het enkeltoernooi verzekert zich van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Nuytinck treedt nog met Florent Lambiet en Robin Devos aan in de teamcompetitie. Aan de zijde van Lisa Lung in het gemengd dubbel werd hij meteen uitgeschakeld. Lung en Nuytinck verloren van de Roemenen Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs: 12-10, 9-11, 11-4 en 11-9.

Boogschutster Charlotte Destrooper uitgeschakeld

Ook boogschutster Charlotte Destrooper werd in de eerste ronde (32e finales) met de recurveboog meteen uitgeschakeld. Destrooper verloor met 6-5 van de Oekraïense Anastasia Pavlova.

Zaterdag sneuvelde Sarah Prieels in de achtste finales met de compoundboog. Jarno De Smedt strandde maandag in de 32e finales met de recurveboog.