Voor een prikje naar Werchter
Foto: BELGA

Voor een habbekrats naar Rock Werchter? Het kan, want twee dagen voor de start van het festival bieden opvallend veel kopers hun ticket online weer aan voor een lagere prijs.

Op Ticketswap, de populaire tweedehandssite voor concerttickets, werden al meer dan 4.600 kaartjes opnieuw verkocht, soms voor amper de helft van de prijs. Het gaat vooral om tickets voor de eerste en laatste festivaldag, wanneer P!nk en Muse de grote namen zijn. Voor een donderdag- en zondagticket vraagt Rock Werchter 105 euro, maar op Ticketswap kan je ze al voor 80, 70 en soms zelfs 54 euro kopen. Weekendtickets ter waarde van 243 euro gaan op de tweedehandssite over de toonbank voor amper 190 euro.

Bij Ticketswap zien ze wel vaker kaartjes tegen verlaagde tarieven verkocht worden. ‘Bij de meeste festivals beslist ongeveer tien procent van de festivalgangers om toch niet te gaan. Vaak valt die beslissing laat, maar willen de mensen toch zeker hun ticket nog verkocht krijgen. Daarom laten ze de prijs drastisch zakken.’ Dat de donderdag- en zondagtickets langs de offi­ciële wegen nog niet uitverkocht zijn, speelt een rol. ‘Voor dagen die wel uitverkocht zijn (op Rock Werchter zijn dat vrijdag en zaterdag, red.) worden de tickets tegen hogere prijzen aangeboden. Maar ook die kunnen nog zakken. Mensen verkopen hun ticket liever voor een prikje dan helemaal niet. Festivalgangers die dat weten, wachten bewust tot de laatste dag om een kaartje over te kopen.’

Live Nation, de organisator van Rock Werchter, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Momenteel worden nog zo’n 650 tickets aangeboden op Ticketswap.