Belhocine van assistent bij Anderlecht naar hoofdcoach bij Charleroi: “Vertrouwen niet beschamen”
Foto: BELGA

Charleroi heeft maandag zijn nieuwe trainer Karim Belhocine voorgesteld. De 41-jarige Fransman van Algerijnse origine komt over van RSC Anderlecht, waar hij assistent was. Bij Charleroi volgt hij de naar Racing Genk vertrokken Felice Mazzu op.

“Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van Mazzu te treden”, verklaarde Belhocine. “Ik zal proberen de goede dingen te behouden die hij hier heeft gecreëerd en wil nieuwe ingrediënten toevoegen om vooruitgang te boeken. Ik voelde me goed bij Anderlecht, maar wanneer een dergelijke kans zich voordoet, moet je ervoor gaan. Mehdi Bayat overtuigde me met dit project. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt en wil het vertrouwen dat hij me gaf niet beschamen. Ik wil de spelers die hij me ter beschikking stelt zo goed mogelijk laten spelen. Dat is mijn job.”

Belhocine van assistent bij Anderlecht naar hoofdcoach bij Charleroi: “Vertrouwen niet beschamen”
Foto: pn

Die spelersgroep zal niet al te veel wijzigingen ondergaan. “Misschien dat Victor Osimhen vertrekt, maar voor de rest willen we deze groep samen houden en met Karim laten groeien”, verklaarde Bayat. “Ik hoop dat we met Karim een project op lange termijn kunnen uitbouwen. Die intentie is er althans. Toen Felice hier arriveerde was hij niet de trainer die hij nu is en was Charleroi ook niet de club die ze vandaag is. Ik hoop dat zo’n scenario zich met Karim herhaalt. Dit is het begin van een nieuwe cyclus, een nieuw hoofdstuk. We blijven hoog mikken en willen blijven groeien. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Belhocine. Hij is een harde werker, integer en eerlijk. Dat zijn ook de waarden van onze club. Karim verdient de kans die wij hem geven.”

Belhocine van assistent bij Anderlecht naar hoofdcoach bij Charleroi: “Vertrouwen niet beschamen”
Foto: Photo News

Frank Defays wil lang bij Charleroi blijven

Frank Defays verliet Charleroi in 2009 als speler, nu keert hij er als assistent van Karim Belhocine terug. “En dat hoop ik lang te blijven”, verklaarde de 45-jarige ex-trainer van Virton, Moeskroen en Racing FC Union Luxemburg.

“Ik loop al drie dagen met een lach op mijn gezicht. Ik ben echt heel blij met deze terugkeer naar de bron. Lang heb ik er niet over moeten nadenken. Dit is een hele mooie kans. De rol die ik bij Charleroi krijg, zit me als gegoten. Ik wil alles doen om de club aan successen te helpen. Met Belhocine klikt het heel goed. Het was meteen duidelijk dat we dezelfde normen en waarden hanteren.”

“Frank heeft altijd geweten dat hij op een dag naar huis zou komen”, reageerde algemeen directeur Mehdi Bayat. “Het was alleen wachten op de juiste omstandigheden. Ik denk dat hij met Karim een heel goed duo vormt.”

De Italiaan Mario Notaro, T2 onder Felice Mazzu, zal een andere rol bij de club aangeboden krijgen. “We willen hem graag bij de club houden”, zegt Bayat. “Hij is iemand waar we enorm veel respect voor hebben. We moeten het er nog over hebben wat zijn nieuwe taak kan zijn, welke functie we hem kunnen aanbieden en hopen dan dat hij zal accepteren.” .

Belhocine van assistent bij Anderlecht naar hoofdcoach bij Charleroi: “Vertrouwen niet beschamen”
Foto: Photo News