Zeven jaar cel voor bestuurder die 5-jarig meisje doodreed
Foto: rr

De 22-jarige autobestuurder die in augustus het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte waarbij een meisje van vijf omkwam, is veroordeeld tot zeven jaar cel en een rijverbod van elf jaar.

De dodelijke aanrijding gebeurde op 20 augustus 2018 rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De autobestuurder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetgangers aan. De slachtoffers waren een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarig meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar herstelden.

Volgens het parket nam de bestuurder van het voertuig na de aanrijding te voet de vlucht, maar hij keerde kort daarna terug naar de plaats van het ongeval. De bestuurder verklaarde dat hij afgeleid was door zijn passagier, waardoor hij gas had bijgegeven in plaats van af te remmen. De man bleef enkele maanden aangehouden voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs.

De politierechtbank in Sint-Niklaas veroordeelde hem in april tot zeven jaar cel, en in beroep bevestigt de correctionele rechtbank in Dendermonde die straf.