Canada bereikt kwartfinale Gold Cup na monsterscore tegen Cuba, spits AA Gent goed voor hattrick
Foto: USA TODAY Sports

Na Mexico heeft ook Canada zich zondag in groep A geplaatst voor de kwartfinales op de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied.

Beide teams wonnen in het Amerikaanse Charlotte (North Carolina) hun laatste poulewedstrijd. De Mexicanen waren al sinds de tweede speeldag zeker van hun kwartfinaleticket. Zonder enkele basisspelers, onder wie Standard-doelman Guillermo Ochoa, haalde het elftal van bondscoach Gerardo Martino het met 3-2 van Martinique. Uriel Antuna (29.) opende de score voor Mexico, in de tweede helft lukte Kevin Parsemain (56.) de gelijkmaker. De Mexicanen reageerden daarop met twee doelpunten, die op naam kwamen van Raul Jimenez (61.) en Fernando Navarro (72.). Jordy Delem (84.) zette de eindstand op het scorebord.

Canada goed bij schot

Voor Canada was Jonathan David (3’, 71’ en 77’) goed bij schot tegen Cuba. Net als Lucas Cavallini (21’, 43’, 45+1’) liet de AA Gent-aanvaller een hattrick optekenen. Ook Junior Hoilett (50.) scoorde nog. De 7-0 is de grootste overwinning ooit van Canada op de Gold Cup. Met 9 op 9 eindigt Mexico op de eerste plaats in groep A. Ook Canada stoot door naar de laatste acht met zes punten. Martinique (3 ptn) en Cuba (0) sluiten de rij.

Er wordt gespeeld in Jamaica, Costa Rica en de Verenigde Staten tijdens deze Gold Cup. De eerste twee van elke poule stoten door naar de kwartfinales. (belga)