Veel zware ongevallen op zondag: verschillende doden en gewonden
Foto: EDM
In Doornik, in de provincie Henegouwen, is zondagochtend een jongeman om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Drie andere inzittenden van de auto zijn zwaargewond geraakt. In Ciney vielen twee doden, waaronder een zwangere vrouw. In Heusden-Zolder en Borgwom vielen zwaargewonde slachtoffers.

De auto reed richting Doornik, toen de bestuurder ter hoogte van een rondpunt de controle over het voertuig verloor, wellicht door overdreven snelheid. De auto ging enkele keren over de kop en kwam tot stilstand tegen de gevel van een nabijgelegen garage.

Onder andere vier ziekenwagens en een MUG zijn naar de plaats van het ongeval gestuurd. Bij aankomst van de hulpdiensten was een van de vier slachtoffers, een jongeman, al overleden. Hij was uit de wagen geslingerd. De drie andere inzittenden, twee mannen en een vrouw tussen 25 en 30 jaar oud, zaten gekneld in het voertuig en moesten bevrijd worden. Zij raakten zwaargewond.

De auto had een Belgische nummerplaat, maar de inzittenden zouden de Franse nationaliteit hebben.


Twee doden bij frontale aanrijding in Ciney

Bij een frontale aanrijding tussen twee voertuigen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Ciney twee doden gevallen op de N97. Dat meldt het parket van Namen. Een van de wagens werd bestuurd door een jongeman geboren in 1994, de andere door een jonge vrouw geboren in 1998. 'De jonge vrouw was zwanger en zat in de auto met haar vriend. Zij en de bestuurder van de andere auto waren op slag dood', aldus het parket van Namen. Een verkeersdeskundige is ter plaatse gestuurd.
 

Twee rijstroken versperd E314 Heusden-Zolder

Bij een aanrijding op de E314 in Heusden-Zolder richting Leuven, werd een man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Het ongeval vond plaats om 7.30 uur, drie voertuigen waren betrokken. Twee rijstroken en de pechstrook waren versperd.

De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg moest de geknelde bestuurder van een Smart-wagen bevrijden. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 


De federale wegpolitie Limburg besloot het verkeer op de E314 om te leiden via een alternatieve route. De automobilisten moesten de autosnelweg verlaten via afrit 27 Circuit Zolder. De lokale politiezones Heusden-Zolder en Limburg Regio Hoofdstad werden ingeschakeld om het verkeer in goede banen te leiden, maar ondanks het feit dat het zondag is, ontstond er op die lokale wegen ook snel oponthoud. Tegen 9 uur werd de linkerrijstrook van de E314 alvast terug vrijgegeven.

Borgworm

Bij een verkeersongeval in Borgworm (Waremme), in de provincie Luik, is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde gevallen. Dat meldt de brandweer. Bij het ongeval, dat omstreeks 01.00 uur gebeurde, waren twee voertuigen betrokken. Een van de inzittenden raakte gekneld en moest bevrijd worden. Zijn toestand is zorgwekkend.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig