Australische politie zet zoektocht naar Théo Hayez tijdelijk stop
Foto: EPA-EFE

De Australische politie zal de zoektocht naar de vermiste Belg Théo Hayez zaterdag tijdelijk stopzetten. Dat meldt de Sydney Morning Herald.

De Australische politie zette de afgelopen dagen duikers, speurhonden, een gespecialiseerd klimteam en een nieuwe drone in bij de zoektocht naar Hayez, maar voorlopig nog steeds zonder resultaat.

Inspecteur Matt Kehoe bevestigt vandaag dan ook dat er dit weekend ‘niet fysiek gezocht zal worden’ naar onze landgenoot. Het is nog niet duidelijk of de zoektocht maandag hervat zal worden.

De Australische politie zegt ‘verbijsterd’ te zijn door de verdwijning van Hayez. De jonge Belg werd op 31 mei voor het laatst gezien in de Australische kustplaats Byron Bay. Donderdagmorgen werden voor de zoektocht naar Hayez nog politiehonden, een gespecialiseerd klimmersteam, duikers en drones ingezet.

Volgens de Australische autoriteiten ligt de sleutel tot de verdwijning van Hayez in de steile en dik begroeide kliffen rond de vuurtoren van Cape Byron. Maar ondanks de inzet van veel politiepersoneel, materiaal en de hulp van talloze vrijwilligers werd er in twee weken speuren nog steeds geen spoor van de Belg teruggevonden.