Vijf arrestaties na oorlog  om verdwenen cocaïne
Themabeeld. Foto: BELGA

Een verdwenen lading cocaïne leidde eind 2017 tot een mini-oorlogje in Limburg. Een aantal betrokkenen is nu opgepakt.

De federale politie heeft donderdag bij 25 huiszoekingen in Antwerpen en Limburg vijf mannen opgepakt in een onderzoek naar afrekeningen binnen het zware drugsmilieu. De opgepakte mannen zijn Italiaanse en Marokkaanse Belgen.

Eind 2017 wilde een drugsbende 350 kilogram cocaïne binnentrekken uit de Antwerpse haven. 150 kilogram daarvan bleek verdwenen.  

De zoektocht van de drugsbazen naar de daders van de diefstal leidde tot geweld in Limburg. De Limburger Alhussain M. (30) – die verantwoordelijk geacht wordt voor het verlies van de cocaïne – werd eind 2017 korte tijd ontvoerd. In Dilsen-Stokkem werd een huis van de clan M. beschoten op oudejaarsnacht.

Volgens het parket waren de incidenten het gevolg van de onrust binnen het milieu door de verdwenen cocaïne. De vijf verdachten zullen verhoord worden en vervolgens voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Vijf verdachten weer vrij
Vijf van de zes verdachten van een reeks brandstichtingen in maart in Antwerpen-Noord zijn ondertussen opnieuw vrij. Zij werden woensdag opgepakt. De zesde verdachte blijft aangehouden.