Argentinië ontsnapt door gemiste penalty maar net aan tweede nederlaag op Copa América
Foto: AP

Argentinië heeft een tweede nederlaag in de Copa América kunnen voorkomen door een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay af te dwingen. Eerder al verloor Argentinië met 0-2 van Colombia, dat door het gelijkspel al zeker is van de volgende ronde.

Paraguay kwam in de 37ste minuut door een treffer van Richard Sánchez op voorsprong. De Argentijnen konden nauwelijks indruk maken en kwamen pas in de 51ste minuut tot een eerste doelrijpe aanval. Deze resulteerde aanvankelijk in een hoekschop die niet veel later door ingrijpen van de VAR werd omgezet in een strafschop. Lionel Messi bracht zijn team vanaf elf meter weer langszij.

Tien minuten later kreeg Paraguay dé kans om opnieuw aan de leiding te komen, toen na een harde charge van Nicolás Otamendi aan de andere kant de bal op de stip werd gelegd. De inzet van Derlis González werd echter door de Argentijnse goalie Franko Armani gestopt.

Argentinië ontsnapt door gemiste penalty maar net aan tweede nederlaag op Copa América
Foto: AP

Laatste in poule… NA Qatar

Argentinië begint door het gelijkspel zijn Copa América met een schamele één op zes, waardoor het na twee speeldagen laatste staat in zijn groep. Doordat ook de twee beste derdes doorstoten naar de kwartfinales, houden ze wel nog uitzicht op kwalificatie. Daarvoor zouden Messi en co op de laatste speeldag dan wel Qatar moeten kloppen.