Laatste week voor belastingbrief
Deadline: 28 juni. Foto: Photo News

Op vrijdag 28 juni moeten alle belastingaangiftes op papier binnen zijn.

Voor wie zijn jaarlijkse belastingaangifte nog op de klassieke manier invult - op papier - komt de einddatum van de indieningstermijn erg dichtbij. Vandaag binnen 1 week, vrijdag 28 juni, moeten alle aangifteformulieren op papier toegekomen zijn bij de federale overheidsdienst Financiën. Niet bij uw lokale belastingkantoor, maar bij een van de twee nationale scanningscentra, in Gent of Namen.

Het aantal belastingplichtigen dat jaarlijkse aangifte nog op papier invult, neemt jaar na jaar af. Volgens de federale overheidsdienst Financiën zullen er dat dit jaar minder dan een half miljoen zijn. Nog niet zo lang geleden waren er dat nog 1,8 miljoen (in 2012). De klassieke belastingbrief wordt ‘een uitzondering’, voorspelt federaal minister Alexander De Croo.

Laatste invulsessies

Vrijdag 28 juni is ook de allerlaatste dag waarop u aan een ambtenaar van Financiën hulp kan vragen bij het invullen van uw aangifte. Na 28 juni zijn er geen invulsessies meer.

U vindt een overzicht van de laatste data (en adressen) op: fin.belgium.be

Tax-on-web

Voor de grote meerderheid van de belastingplichtigen - lees: voor iedereen die zijn aangifte elektronisch doet, via Tax-on-web - is er meer tijd. De deadline voor het gebruik van Tax-on-web ligt dit jaar op donderdag 11 juli.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig