David Goffin wint na valse start en stoot door naar kwartfinales in Halle
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 33) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/2.081.830 euro). In de achtste finales versloeg Belgiës nummer één de Moldaviër Radu Albot (ATP 41) na een valse start in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-3 na 1 uur en 53 minuten tennis.

Het was de derde ontmoeting tussen de beide spelers. Goffin had ook de twee vorige duels gewonnen, in 2017 in Gstaad (op gravel) en Sofia (op hardcourt).

In de kwartfinales speelt de 28-jarige Luikenaar tegen de Amerikaan Steve Johnson (ATP 76) of het Duitse tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP 5). Goffin is ook nog actief in het dubbeltoernooi. Aan de zijde van de Fransman Pierre-Hugues Herbert neemt hij het in de kwartfinales op tegen de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo, het eerste reekshoofd, of de Nederlanders Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop.

“Trots op de manier waarop ik heb teruggevochten”

“Het was geen gemakkelijke match”, verklaarde Goffin. “Het was de eerste keer dat ik op central court speelde. Het geluid van de bal is er anders en er is ook schaduw, wat wel wat aanpassing vergt. Albot speelde ook erg goed vanaf het begin van de wedstrijd. Maar ik ben tevreden over de manier waarop ik de situatie na de eerste set heb kunnen omkeren. Mijn opslag was heel belangrijk om in de wedstrijd te blijven en heeft me in staat gesteld om de kansen die ik kreeg op het einde van de tweede set en het begin van de derde set aan te grijpen (hij haalde 9 aces en won 86 procent van de ballen op zijn eerste opslag). Achteraf gezien is het een mooie overwinning.”

Met zijn coach Thomas Johansson heeft hij alvast een goede bondgenoot in het toernooi. De Zweed pakte de zege in Halle in 2001. “Thomas helpt me veel op het gras. Hij toont me vooral dingen aan het net en op de opslag, hoe ik er effect aan moet geven en in welke zones ik de bal moet raken. Hij helpt me om zo efficiënt mogelijk te zijn op deze ondergrond. Ik heb vorige week twee mooie overwinningen behaald in Rosmalen. Hier zit ik nu in de kwartfinales en voel ik me beter en beter. Ik hou ervan om op het gras te spelen. Het is een korte periode, maar het is een aangename afwisseling na de wedstrijden op gravel.”