Vijf schoolkinderen lichtgewond bij aanrijding schoolbus in Leuven
Tervuursesteenweg, Leuven Foto: Google Maps

Op de Tervuursesteenweg in Leuven zijn woensdagochtend vijf schoolkinderen lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

De schoolbus stond met de vier knipperlichten in werking stil op de Tervuursesteenweg om nog iemand te laten opstappen, maar de 18-jarige bestuurder van een personenwagen merkte dat te laat op en botste met een harde klap tegen de bus. In de bus bevonden zich op dat moment zeven kinderen en een schoolbegeleidster.

Vijf kinderen tussen 9 en 14 jaar oud, die nekpijn hadden, werden met twee ziekenwagens overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De schoolbegeleidster vergezelde hen. Ook de bestuurder van de personenwagen werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De betrokken scholen verwittigden zelf de ouders van de kinderen. Omdat het ongeval zich voordeed tijdens de drukke ochtendspits, ontstond er een lange file op de Tervuursesteenweg. De auto die op de bus reed, was zwaar beschadigd en moest door een takelwagen worden versleept.