De verkeerssituatie in Brussel herstelt zich stilaan na de betoging van de Brusselse brandweermannen op de kleine ring. Heel wat tunnels gingen dicht, maar omstreeks 13.30 uur waren alle tunnels opnieuw open. De brandweermannen zijn ontevreden over het verdwijnen van bepaalde premies

Honderden brandweerlui houden ook woensdag protestacties in het centrum van de hoofdstad. De actie is een voortzetting van de manifestatie die maandag plaatsvond. Ook toen protesteerden 200 brandweermensen tegen het verdwijnen van de premies binnen de bezoldigingsregeling voor speciale teams. Concreet zien onder meer duikers, alpinisten en brandweermannen die met explosieven werken hun premies wegvallen. Zij vrezen 'fors loonverlies', klonk het eerder in De Standaard

De verkeerssituatie in Brussel herstelt zich woensdagnamiddag stilaan. Heel wat tunnels gingen dicht, maar omstreeks 13.30 uur waren alle tunnels opnieuw open.

De brandweermannen wandelden al van de Kunstberg naar de Naamsepoort en gingen daarna via Kunst-Wet naar Maalbeek. Daar hielden ze een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in het metrostation en om de politiek te herinneren aan de rol die ze gespeeld hebben tijdens deze crisis.

Rond 13 uur kwam de groep van enkele honderden brandweermannen aan bij het kabinet van bevoegd Brussels staatssecretaris Jodogne. Daar haalden ze houten paletten boven en haalden ze ook houten verkiezingspanelen neer om dan op straat drie torens in brand te steken. Ondertussen bleven ook de vele voetzoekers luid weerklinken.

U kunt de meest actuele verkeersinformatie over Brussel hier terugvinden.