Brusselse parken sluiten dinsdagavond wegens voorspeld onweer
Het Warandepark in Brussel. Foto: Photo News

De Brusselse parken gaan in de komende uren toe, omdat er stevige rukwinden en onweer verwacht wordt. De parken die uitgebaat worden door Brussels Leefmilieu sluiten al om 21 uur op dinsdagavond en de parken en kerkhoven van de stad Brussel worden afgesloten vanaf 7.30 uur op woensdagochtend.

De laatste weersvoorspellingen stellen dat er dinsdagavond al kans is op enkele lokale onweerachtige buien, eventueel met wat hagel. Leefmilieu Brussel beslist daarom om de parken vanaf 21 uur af te sluiten op dinsdag. De parken die afgesloten worden gaan toe en aan de parken die geen afsluiting hebben, wordt een bericht uitgehangen en zullen parkwachters de burgers informeren. Leefmilieu Brussel beveelt aan om alle gewestelijke groene ruimten zoals parken en bossen en in het bijzonder de omgeving van bomen te vermijden.

Woensdagmiddag om 19 juni wordt de situatie geëvalueerd en kan er beslist worden om de parken de hele woensdag toe te houden. Op woensdag wordt er namelijk een onstabiele dag met verschillende periodes van onweersbuien verwacht. De stad Brussel sluit haar kerkhoven en parken, waaronder Ter Kamerenbos, vanaf 7.30 uur woensdagochtend. Op donderdagochtend wordt de situatie geanalyseerd en kunnen de kerkhoven en parken weer opengaan, als het weer dat toelaat.