Minstens 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in China
Foto: AP

De Chinese zuidwestelijke provincie Sichuan is maandag opgeschrikt door een zware aardbeving met een magnitude van 6. Er zouden minstens 11 doden en 122 gewonden zijn gevallen, melden plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia.

De beving deed zich voor om 22.55 uur plaatselijke tijd op een diepte van 16 kilometer, aldus het Chinese centrum voor aardbevingen. Het epicentrum van de schok lag in Changning, net buiten de stad Yibin. Binnen de veertig minuten na de aardbeving volgden nog zeker vier naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 5,1.

De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. Een hotel in de buurt van het epicentrum zou zijn ingestort, maar het is niet duidelijk of ook daarbij slachtoffers vielen. Verschillende wegen in de buurt vertonen scheuren. Meer dan 300 brandweerlieden werden ingezet en reddingswerkers kwamen ter plaatse met 5.000 tenten en ander hulpmateriaal, bericht het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

De Chinese provincie wordt geregeld getroffen door aardbevingen. In 2008 resulteerde een schok met een magnitude van 7,9 nog in 87.000 doden en vermisten.

Minstens 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in China
Foto: REUTERS